Leren is fijn op Valckesteyn

Early Bird school

06-10-2016
Op de internationale dag van de taal, maandag 26 september, werd op OBS Valckesteyn te Poortugaal het startsein gegeven om een Early Bird school te worden.
Engels is overal. Colleges in het Engels, studiemateriaal, websites, games, social media en wie weet, een baan bij een internationaal bedrijf. Een goede beheersing van de Engelse taal wordt van steeds groter belang en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een studie in het Engels geen obstakel vormt door gebrekkig Engels.

Uit onderzoek is gebleken dat jonge kinderen heel gevoelig zijn voor het snel leren van een andere taal. Het programma van Early Bird sluit hierop aan door een programma aan te bieden waar de kinderen vanaf groep 1 spelenderwijs Engels leren. Door scholing van leerkrachten en door aan diverse eisen te voldoen kan een school zich ontwikkelen tot een Early Bird school.

Op OBS Valckesteyn is de eerste stap in deze richting gezet. Na een opening in het Engels op het schoolplein zijn de kinderen de dag gestart met het zingen en dansen van de Hokey Pokey. Daarna werd in alle groepen een Engelse les gegeven. 's middag waren de ouders welkom om de materialen van de methode te bekijken en naar een presentatie te luisteren over Early Bird. Voor de kinderen was er 's middags een high tea.