Leren is fijn op Valckesteyn

Restaurant van der Valck 1/2A

22-11-2017
In alle kleutergroepen van OBS Valckesteyn is het thema 'Restaurant' halverwege de maand november spectaculair met een diner afgesloten.
Kleuters van groep 1-2A actief in "Restaurant van der Valck".
 
In alle kleutergroepen van OBS Valckesteyn is het thema 'Restaurant' halverwege de maand november spectaculair met een diner afgesloten.
De kleuters van groep 1-2A hebben in de ochtend een drie-gangen-menu bereid onder leiding van hulpouders.  De aula en de keuken zag wit van de zelfgemaakte koksmutsen! Overal werd gehakt, gekneed, gesneden en gemixed.
Op de menukaart stonden verschillende drankjes en gerechten waaruit de gasten konden kiezen. De kleuters hebben smoothies gemaakt, een eiersalade, een bootje van meloen, spiezen met kip en saté gegarneerd met sla, tomaat en komkommer, mini-hamburgers met kaas en stokbrood, vla-flip en warme appelflapjes uit de oven.
Natuurlijk moest er tussendoor geproefd worden om te weten of het smakelijk genoeg was!
 
De koks en kokkinnen van de ochtend werden 's middags ober of serveerster.
Alle tafels waren mooi gedekt met zilveren kleedjes met daarop een kleurig bloemetje en op de achtergrond klonk sfeervolle muziek.
De gasten, de kleuters uit groep 1-2B, werden om 13.45 uur door twee kleuters, nu gastheer en gastvrouw, welkom geheten in "Restaurant van der Valck" en begeleid naar hun tafel.
Obers en serveersters kwamen aan de tafels de bestelling opnemen door middel van turven, waarna het bestelde met hulp van ouders op dienbladen werd gezet. De obers en serveersters droegen de dienbladen professioneel het restaurant binnen. Er is niets omgevallen! Na het drankje en het voorgerecht mochten de gasten langs een buffet lopen en aanwijzen wat ze graag op hun bord wilden. De obers en serveersters achter het buffet legden het gekozen eten op de borden. Door langs het buffet te lopen, hadden onze jonge gasten ook wat beweging om een lange zit te doorbreken!
Na de feestelijke toetjes werden alle koks en kokkinnen door de gasten bedankt voor het heerlijke eten en drinken met een groot applaus.
De kleuters hebben door deze culinaire afsluiting veel geleerd over het bereiden en serveren van hapjes en drankjes. Het was een groot succes!!